Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

«Πορεύομαι στην Αμερική ως Ελπιδοφόρος, εύχεσθε να αποδειχθώ και νικηφόρος»

Την Κυριακή της Πεντηκοστής το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια χοροστάτησε στον εσπερινό της γονυκλισίας στην Ιερά Βασιλική, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων στη Θεσσαλονίκη.

Συμπροσευχομενος στο Ιερό παρευρέθηκε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος. Ακαδημαϊκοί καθηγητές, πολιτικοί, φοιτητές, πλήθος κόσμου προσέτρεξε στη Μονή να αποχαιρετήσει το νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Μεταξύ αυτών παρευρέθηκαν στη μόνη ο Υφυπουργός Εξωτερικών για τα εκκλησιαστικά Θέματα κ. Μάρκος Μπόλαρης , ο κ. Γιάννης Αμανατίδης , κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας , ο κ. Συμεών Πασχαλίδης Διευθυντής του Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και Πρόεδρος τμήματος ποιμαντικής θεολογικής σχολής , ο κ. Βασίλειος Πάππας, Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Λίγο πριν την απόλυση του εσπερινού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο που ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής παρευρισκόταν πρώτη φορά και του έδωσε την αναμνηστική μαρμάρινη ανάγλυφη εικόνα του Αγίου Δημητρίου, ακριβές αντίγραφο από το μουσείο βυζαντινού πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.

Από την μεριά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ευχαρίστησε τον ηγούμενο της Ι. Μ. καθώς και όλους του παρευρισκόμενους και τους ζήτησε να εύχονται να αποδειχθεί πέρα από Ελπιδοφόρος και νικηφόρος.

 

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Χάδος, Ραφαήλ Γεωργιάδης 

 

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version