Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ :Πραγματοποιήθηκε Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Πραγματοποιήθηκε  με πλήρη απαρτία των φορέων η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας,  ύστερα  από πρόσκληση του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού  κ. Ευάγγελου Λαγδάρη και συζητήθηκε το παρακάτω θέμα:

«Σχεδιασμός και οι δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων της  αντιπυρικής περιόδου  2019», με κύρια την οργάνωση και τον συντονισμό των ενεργειών μεταξύ των υπηρεσιών, σχετικά με τη λήψη προληπτικών μέτρων και την  ετοιμότητα των φορέων για τον σχεδιασμό και την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές για το έτος 2019.

Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελος Λαγδάρης, καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων για την παρουσία τους στη συνεδρίαση και ανέφερε ότι «με βάση την εμπειρία προηγουμένων ετών, έχει αποδειχθεί ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών απαιτείται συντονισμός και στενή συνεργασία των φορέων». Βασική προϋπόθεση στον σχεδιασμό για τη λήψη συντονισμένων μέτρων και δράσεων, αποτελεί η αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων των φορέων που εμπλέκονται ανά δράση.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται  από πλευράς του Δήμου στον τομέα της πρόληψης με την υλοποίηση δράσεων όπως: Καθαρισμός– συντήρηση- διάνοιξη δασικών  δρόμων, αντιπυρικών ζωνών, συντήρηση, καθαρισμός υπαρχόντων υδατοδεξαμενών, συντήρηση- επέκταση υδροστομίων, καθαρισμός και συντήρηση οδικού δικτύου (δημοτικού και αγροτικού), ιδιαίτερα των τμημάτων του οδικού δικτύου που περνά ή βρίσκεται κοντά σε δασικές περιοχές.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε στα μέλη του ΣΤΟ το μνημόνιο ενεργειών που συνέταξε το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας το οποίο και θέτει σε άμεση εφαρμογή.

Στην συνεδρίαση του ΣΤΟ συμμετείχαν και πήραν τον λόγο  οι παρακάτω:

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνος Κακάνης, η κα. Κρυσταλλένια Γεωργιάδου, Πολιτικός Μηχανικός, Προϊσταμένη  της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας- Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης,  ο κ. Νικόλαος Χηνόπουλος, Προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ν. Πιερίας, ο κ. Απόστολος Πλεξίδης, Ίλαρχος της XXIV  ΤΘΤ Λιτοχώρου, ο κ. Ευάγγελος Φαλάρας, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Πιερίας, ο κ. Γεώργιος Γρηγοριάδης,  Διοικητής  του Πυροσβεστικού Κλιμακίου , ο κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, Τοπικός Αστυνόμος Κολινδρού, ο κ. Κωνσταντίνος Παπάς, Δασολόγος της Δνσης Δασών Ν. Πιερίας, ο κ. Δημήτριος Λένος, από την Διεύθυνση Δασών Ν, Πιερίας, η κα. Βασιλική Βλανίδου, Νοσηλεύτρια του Κ.Υ Αιγινίου, κ. ο Θεόδωρος Κογκετσιάδης από το ΚΥ Αιγινίου, οι κ.κ. Περικλής Μουτίσιας και κ. Βασίλειος Καπετάνος εκπρόσωποι του κυνηγητικού Συλλόγου Αιγινίου και περιχώρων, ο κ. Αθανάσιος Χασιαπέτης εθελοντής και ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας κ. Θωμάς Γκέκας.

 

Από το γραφείο τύπου

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version