Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

Δεν είμαστε φτωχοί,

δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Όσλο, είχαμε πρόβλημα διακυβέρνησης  Την πεποίθηση πως «αν η Ελλάδα πατάξει την φοροδιαφυγή δεν θα έχει ανάγκη νέων δανείων και θα επιταχυνθεί η πορεία εξόδου της από την κρίση», εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος των εργασιών της 13ης Συνδιάσκεψης του Όσλο με θέμα την ανάπτυξη, την καταπολέμηση της ανεργίας και την κοινωνική συνοχή. Ερωτηθείς για τα κεφάλαια που φεύγουν από την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο ποσό, επισημαίνοντας από την άλλη, ότι αυτά τα χρήματα ανήκουν στην κοινωνία. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να δουλέψει μαζί τα συνδικάτα «τόσο για τις αλλαγές, όσο και για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων».
Όπως ανακοίνωσε, η ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από στέλεχός της, στο συνέδριο που διοργανώνει η οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια» στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, στο επόμενο διάστημα, με θέμα την φοροδιαφυγή διεθνώς και την ύπαρξη «φορολογικών παραδείσων».
Σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την λειτουργία του κοινωνικού κράτους, ο πρωθυπουργός είπε ότι το παράδειγμα των Σκανδιναβικών και γενικότερα των βόρειων χωρών είναι χαρακτηριστικό, καθώς συνδυάζουν και τα δύο.
Αναφερόμενος δε στην κατ? ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Νορβηγό πρωθυπουργό, σημείωσε ότι καθώς η Νορβηγία και η Ελλάδα είναι ναυτικές χώρες, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας και διεθνώς και διμερώς στα ναυτιλιακά, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη «πράσινης» τεχνολογίας.
Επίσης, προανήγγειλε πως θα υπάρξει συνεργασία με την Νορβηγία και αξιοποίηση της εμπειρίας της στης σωστή αντιμετώπιση των ανέργων, καθώς, όπως εκτίμησε, ο ΟΑΕΔ με εξαίρεση μερικά τμήματά του είναι απαρχαιωμένος.
Τέλος, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «ψήφο εμπιστοσύνης» την αγορά ελληνικών ομολόγων από τα funds πετρελαίου και συντάξεων της Νορβηγίας, καθώς, όπως είπε, «αποφασίζουν με αντικειμενικά κριτήρια».
 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version