Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

Ευρωπαϊκή Οικονομική διακυβέρνηση

«Είμαστε σε καλό δρόμο, η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο. Με επώδυνο τρόπο, σημειώνουμε πραγματική πρόοδο, πραγματικές αλλαγές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή και η Ευρώπη θα βγει επίσης πιο δυνατή». Στο επίκεντρο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα βρεθούν οι σχέσεις με τους στρατηγικούς εταίρους της ΕΕ, αλλά και το θέμα της οικονομικής διακυβέρνησης.
Επιπλέον, οι "27" θα εξετάσουν τις επικείμενες Συνόδους της ΕΕ με την Κίνα, τη Δημοκρατία της Κορέας και την Ινδία, καθώς και την Ευρωασιατική Συνάντηση (ASEM) που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στις Βρυξέλλες.
Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, ο Πρόεδρος Χ. Ρόμπαϊ θα παρουσιάσει στους "27" ηγέτες την πρόοδο που έχει επιτελέσει η Ομάδα Δράσης στο θέμα της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ. Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στο θέμα της αυτοματοποίησης των κυρώσεων προς τα δημοσιονομικός απείθαρχα κράτη - μέλη, ενώ αναμένεται να εξεταστούν οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις οικονομικών ζητημάτων.
 Η οριστική έκθεση της Ομάδας Δράσης, που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομική διακυβέρνηση, θα παρουσιαστεί στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, από τον Πρόεδρο Ρόμπαϊ.
 Κατά τη Σύνοδο θα εξεταστεί η θέση της ΕΕ στη Σύνοδο του G- 20 που θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Νοεμβρίου στη Σεούλ, το θέμα της κλιματικής αλλαγής, ενόψει της Συνόδου του Κανκούν στο Μεξικό και οι σχέσεις με τις ΗΠΑ ενόψει της Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί με την ΕΕ, στις 20 Νοεμβρίου στη Λισσαβόνα.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version