Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΗΛΙΑ ΨΙΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΚΜ

 

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη.

 Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μία ώρα και έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. Ο κ. Ψινάκης επισκέφτηκε τον κ. Τζιτζικώστα αμέσως μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη και προτού μεταβεί στη Σιθωνία Χαλκιδικής για το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: «Υποδέχτηκα σήμερα στην ΠΚΜ έναν καλό μου φίλο, έναν άνθρωπο που εκτός από έντονη προσωπικότητα έχει αποδείξει μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ότι μπορεί να προσφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συμφωνήσαμε ο Δήμος Μαραθώνα και η ΠΚΜ να προχωρήσουμε σε μια σειρά από συνέργειες για τον Πολιτισμό. Είναι μια νέα συμμαχία και προσωπικά θέλω να χρησιμοποιήσω την προσωπικότητα του Ηλία Ψινάκη, προκειμένου να προβάλουμε το πολιτιστικό απόθεμα της Κεντρικής Μακεδονίας. Συζητήσαμε επίσης μια σειρά από ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, μεταξύ των οποίων η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και η ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι Περιφέρειες και οι Δήμοι απέναντι στις δύσκολες ώρες που έρχονται. Είναι η ώρα ενωμένοι να βοηθήσουμε τη χώρα, πέρα και πάνω από κόμματα».

Ο κ. Ψινάκης από την πλευρά του τόνισε ότι «η Κεντρική Μακεδονία είναι πολύ τυχερή που έχει Περιφερειάρχη έναν νέο, μορφωμένο και χωρίς μικροκομματικά κωλύματα άνθρωπο. Η συνάντησή μας, προτού μεταβούμε στη Χαλκιδική για το συνέδριο της ΚΕΔΕ, είχε απτά αποτελέσματα. Κλείσαμε ένα νέο deal, μια συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Μαραθώνα, στη βάση του οποίου θα γίνουν μια σειρά από ενέργειες, τις οποίες θα μάθετε εν καιρώ. Ζήτησα από τον Απόστολο Τζιτζικώστα τη συνδρομή του για την Αμφικτυονία, τη σύνδεση αρχαίων πόλεων. Χαίρομαι πολύ που έχω φίλο και θα συνεργαστώ με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, έναν νέο άνθρωπο, με σπουδές, έξυπνο και με χαμηλό προφίλ, που θέλει και μπορεί να βοηθήσει τη χώρα του. Είναι πάρα πολύ ικανός και θεωρώ ότι έχει απεριόριστες ικανότητες. Το χαμηλό προφίλ που διατηρεί στη διάρκεια των χρόνων είναι μια πολύ μεγάλη αρετή».

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version