Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

Οι εκλογές του Νοέμβρη

Μιλώντας σήμερα στην κοινoβουλευτική ομάδα της Ν.Δ ο πρόεδρος της Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, λέγοντας, ότι έχουν σαφώς πολιτικό χαρακτήρα. Το βράδυ των εκλογών εάν το ΠΑΣΟΚ βρει λόγους για να νιώσει ευχαριστημένο από το εκλογικό του αποτέλεσμα, θα εφαρμόσει την πολιτική του πιο αδίστακτα, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε, ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχουν μόνο αντιμνημονιακό χαρακτήρα, αλλά το ίδιο το μνημόνιο ακυρώνει τον "Καλλικράτη".

    Έθεσε δε, το δίλημμα των αυτοδιοικητικών εκλογών λέγοντας οι τοπικές κοινωνίες θέλουν τοπικούς άρχοντες που θα είναι εξαρτήματα αυτής της κυβέρνησης ή εκλεγμένους εκπροσώπους που θα ξέρουν να διεκδικούν αποφασιστικά από την κυβέρνηση; Σε πολιτικό επίπεδο θέλουν να στείλουν μήνυμα δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση που τους ξεγέλασε ή να την ενθαρρύνουν να συνεχίσει την ίδια πολιτική; Θέλουν να την επιβραβεύσουν που τους φώναζε λεφτά υπάρχουν και ύστερα έκοψε τις συντάξεις των 700 ευρώ ή να της στείλουν μήνυμα κατακραυγής στη χειρότερη εκδοχή λαϊκισμού;".

    Αυτά είναι τα διλήμματα στα οποία οφείλουν να απαντήσουν οι τοπικές κοινωνίες και να μην εκλέξουν άρχοντες που τη μια μέρα θα δηλώνουν δημόσια ότι απορρίπτουν το μνημόνιο και την επομένη θα αποκηρύσσουν τον ίδιο τους τον εαυτό, κατέληξε ο κ. Σαμαράς
.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version