Logo

Ανασχηματισμός και στο βάθος αναβολή (;) των εκλογών

Κατηγορία: Αρχείο

Ανασχηματισμός με πλούσιο παρασκήνιο είναι αυτός που ανακοίνωσε, ο? μεταβατικός πρωθυπουργός. Δύο μήνες πριν από τις εκλογές...   που υποτίθεται πως θα γίνουν το αργότερο 6 Μαΐου, δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ άλλαξαν πόστα κι ένα πρόσωπο- έκπληξη αυτό του Γιώργου Μπαμπινιώτη

στη θέση του υπουργού  Παιδείας, δημιουργούν εύλογες απορίες και πολλές συζητήσεις σχετικά με το βίο αυτής της κυβέρνησης.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν, πίσω από την αξιοσημείωτη, αν μη τι άλλο, κίνηση του Λουκά Παπαδήμου, σχέδιο μετάθεσης των εκλογών για το Φθινόπωρο ή ακόμη και τον Δεκέμβριο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση αυτή προκειμένου να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. 


Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα είναι πλαισιωμένος από δύο υφυπουργούς: τον νυν υφυπουργό Μανώλη Όθωνα και τον μέχρι σήμερα γενικό γραμματέα, Λευτέρη Οικονόμου.

Η ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού, επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον κ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: Πρόκειται για την Άννα Διαμαντοπούλου.

Τη θέση της κυρίας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καταλαμβάνει το πρόσωπο-έκπληξη του «μίνι ανασχηματισμού»: ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προερχόμενος από τη ΝΔ, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, φέρονταν απρόθυμος να αναλάβει καθήκοντα υπουργού λίγες εβδομάδες πριν από την (θεωρητική μέχρι στιγμής) ημερομηνία των εκλογών.

Σημειώνεται ότι η σύνθεση της διοίκησης του υπουργείου Παιδείας, όπως και του Ανάπτυξης, διατηρείται κατά τα άλλα ως έχει.
Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει στις 15:30 της Τετάρτης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved