Logo

BenizeloΣΟΚ

Κατηγορία: Αρχείο

 Τι είναι ο Βενιζέλος; Τι εκπροσωπεί; Τι ονειρεύεται;

Το ΠΑΣΟΚ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο. Αλλά μάλλον κλείνει το βιβλίο. Για πρώτη φορά το ερώτημα δεν είναι τι λέει αυτό το κεφάλαιο αλλά πόσοι θα το διαβάσουν.

 


Στην πιο κρίσιμη περίοδο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, το κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα τα περισσότερα χρόνια της Μεταπολίτευσης, δεν συρρικνώνεται μόνο στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, αλλά... ποσοστοποιεί την πολιτική του αμηχανία.


Μερικά από τα ιστορικά του στελέχη δεν καταφέραν να συγκεντρώσουν ούτε τον απαραίτητο αριθμό για να κατέβουν υποψήφιοι πρόεδροι. Έτσι το ΠΑΣΟΚ για τον ένα ή άλλο λόγο εκπροσωπείται σήμερα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η συνέντευξη Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου με την ιδιότητα του μελλοντικού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ήταν ίσως η πιο θλιβερή πολιτική στιγμή των τελευταίων δυο ετών.


Πιο πολύ κι από τα Μνημόνια και τις χρεοκοπίες, ένιωσα τα σημερινά λόγια του υπουργού Οικονομικών να μου τσακίζουν το...
...ηθικό, να με πείθουν ότι τίποτα τελικά δεν έχει αλλάξει.


Είδα έναν αξιολύπητα εγωπαθή άνθρωπο να θέτει ως πρώτο στόχο ενός ημιθανούς κόμματος τη...νίκη στις εκλογές και μάλιστα με κεντρικό σύνθημα "Αρχίζουμε".

Πώς γίνεται να νιώθουν ότι αρχίζουν όταν όλοι πια έχουν πειστεί ότι τελειώνουν;

Είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι υπάρχει έστω κι ένας φίλος του ΠΑΣΟΚ που να θέλει να του υποσχεθούν τη...νίκη;

Είδα έναν ακόμα παραδοσιακό πολιτικό αρχηγό της Μεταπολίτευσης να μην έχει απολύτως κανένα σχέδιο, κανένα όραμα, να μην πιστεύει σε τίποτα. Δεν ανέφερε τίποτα το συγκεκριμένο, τίποτα το σαφές. Κανείς δεν ξέρει ποια είναι η ιδεολογία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ίσως επειδή δεν υπάρχει. Τον άκουσα να τολμά να χαρακτηρίσει "γιορτή της Δημοκρατίας" τον θρίαμβο των διαδρόμων που οδήγησε στη δική του (και μόνη) υποψηφιότητα.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved