
Περισσότερες σε σχέση με προηγούμενες χρονιές είναι οι συμμετοχές ελλήνων και ξένων εκθετών στις εκθέσεις Energy Tech, Infacoma και Furnidec-Furnima, που άνοιξαν χθες τις πύλες τους για το κοινό. Οι τρεις εκθέσεις, που διοργανώνονται από τον εθνικό εκθεσιακό φορέα ΔΕΘ-Helexpo, θα φέρουν σε επαφή τους εκθέτες με εμπορικούς επισκέπτες, αλλά και με καταναλωτές,
οι οποίοι ενδιαφέρονται για προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στο πεδίο της εξοικονόμησης ενέργειας, της θέρμανσης, του κλιματισμού, της επίπλωσης (επαγγελματικής και οικιακής), της δόμησης και των υλικών κατασκευής. Παράλληλα, με το εισιτήριο εισόδου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε κληρώσεις με πλούσια δώρα (μία ενεργειακή μαντεμένια σόμπα, ένα μαντεμένιο ενεργειακό τζάκι, έναν λέβητα ξύλου 35-40kw και έναν λέβητα pellet-ξύλου SF L4). Ταυτόχρονα, σε stands εκθετών θα πραγματοποιηθούν και άλλοι επιμέρους διαγωνισμοί προϊόντων.
ΠΛΗΘΩΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
Στην 5η Energy Tech, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), οι νέοι εκθέτες ξεπερνούν το 35% του συνόλου των φετινών συμμετοχών, με καινούργιες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε μορφές ενέργειας όπως τα αέρια καύσιμα, η υπέρυθρη θέρμανση κ.ά. Περαιτέρω, καταγράφεται αύξηση και των άμεσων ξένων εκθετών, ενώ συνολικά οι εκθεσιακές συμμετοχές στην 5η Energy Tech προσεγγίζουν φέτος τις 317 (έναντι 292 πέρσι). Χώρες προέλευσης των εκθετών είναι οι Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία, Κίνα, Κορέα, Κροατία, Λιθουανία, Βρετανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Τουρκία και Τσεχία.
Στην 30η Infacoma συμμετέχουν 336 εκθέτες (έναντι 302 στην προηγούμενη αντίστοιχη διοργάνωση), με τους ξένους άμεσους εκθέτες να προέρχονται από τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Κύπρο, τη Ρουμανία και την Τουρκία. Οι ξένοι έμμεσοι εκθέτες προέρχονται από Αγγλία, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία, Τουρκία και Τσεχία.
Η Furnidec Business (θα είναι ανοιχτή και για το ευρύ κοινό στις 21 και 24 Φεβρουαρίου, ενώ στις 22 και 23 του μήνα θα μπορούν να την επισκεφθούν αποκλειστικά επαγγελματίες) και η Furnima (στην οποία εκτίθενται μηχανήματα, πρώτες ύλες, εργαλεία, υλικά και εξοπλισμός) αποτελούν διαχρονικούς εκθεσιακούς θεσμούς, άρρηκτα συνδεδεμένους με την εγχώρια παραγωγή και εμπορία επίπλου. Ειδικά, στη Furnidec Business θα συμμετάσχει η ελληνική παραγωγή επίπλου, με νέες δημιουργίες.
Όσον αφορά το πρόγραμμα των hosted buyers (προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες), στην Infacoma καταγράφονται συμμετοχές από Ρωσία, Ρουμανία, πΓΔΜ, Αλβανία, Γερμανία, Κύπρο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ στη Furnidec Business από Ουζμπεκιστάν, Ουκρανία, Αλβανία και Κύπρο, καθώς και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Μάλιστα, για τη Furnidec Business (στο πλαίσιο του προγράμματος hosted buyers) θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη εκπρόσωποι των 100 μεγαλύτερων καταστημάτων επίπλων από Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Αλβανία, Ουζμπεκιστάν και Ουκρανία.