Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Συνάντηση της βουλεύτριας Ε. Σκούφα με το Σωματείο Επισιτισμού Πιερίας

AIGINIONEWS: Συνάντηση της βουλεύτριας  Ε. Σκούφα με το Σωματείο Επισιτισμού  Πιερίας AIGINIONEWS: Συνάντηση της βουλεύτριας Ε. Σκούφα με το Σωματείο Επισιτισμού Πιερίας

Με μέλη του Δ.Σ του Σωματείου Επισιτισμού Πιερίας και συγκεκριμένα τον πρόεδρο Νίκο Ντούλα, τον Αντιπρόεδρο Κρεμέτη Χαράλαμπο, τον γραμματέα Παυλίδη Νικόλαο και τα μέλη Δημήτρη Καραβιδέ και Αγιαννίτη Βασίλειο, συναντήθηκε η βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία) Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα την Τετάρτη 17/2/2021.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τα μέλη του σωματείου ανέλυσαν διεξοδικά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στον κλάδο τους λόγω της πανδημίας, μέτρα τα οποία υποχρεώνουν την πλειοψηφία των χώρων εστίασης να παραμείνουν κλειστοί.

Άλλωστε στον τομέα της εστίασης δραστηριοποιούνται περίπου 2.000 επιχειρήσεις στην Πιερία.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν, ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων δεν θα καταφέρει να ανοίξει και πάλι, ενώ οι οικονομικές υποχρεώσεις που δημιουργούνται, μετά μάλιστα από έναν χρόνο σχεδόν που οι επιχειρήσεις είναι κλειστές ή υπολειτουργούν, θα είναι τεράστιες.
Η οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση έως τώρα είναι ελάχιστη, καθώς κυρίως τα μέτρα «στήριξης» αφορούν αναστολές πληρωμών κι άρα απλά μεταφέρονται τα όποια χρέη και οφειλές, όπως και η αποπληρωμή τους, στο μέλλον.

Οι επιχειρηματίες ζητούν από την κυβέρνηση οι επιστρεπτέες προκαταβολές να μετατραπούν σε μη επιστρεπτέες, να υπάρξει σταθεροποίηση στο χαμηλότερο δυνατό συντελεστή Φ.Π.Α., να ανασταλεί η πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος, να συνεχιστεί η επιδότηση του ενοικίου για 20 ακόμη μήνες.

Ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις του χώρου της εστίασης είναι ότι γίνονται διακοπές ηλεκτροδότησης σε κλειστές επιχειρήσεις, ότι οι εργοδότες πλήρωσαν οι ίδιοι τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και τα δώρα και επιδόματα των εργαζομένων, όταν η πτώση του τζίρου τους σε σχέση με το 2019 ξεπέρασε το 75%. Ακόμη τόνισαν, ότι οι όροι χρηματοδότησης από τις τράπεζες καθιστούν την πρόσβασή τους σε δάνεια σχεδόν αδύνατη.

Η βουλεύτρια Ε. Σκούφα από την μεριά της αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως η στήριξη του κλάδου με μη επιστρεπτέα καταβολή οικονομικής ενίσχυσης, η πλήρης κάλυψη του ασφαλιστικού και μισθολογικού κόστους σε κλειστές επιχειρήσεις και η καταβολή του 100% του ασφαλιστικού κόστους και του 40% του μισθολογικού κόστους στις πληττόμενες, η δυνατότητα διαγραφής χρεών προς το δημόσιο και η καταβολή του υπολοίπου της οφειλής σε 120 δόσεις.

Ακόμη η κ. Σκούφα αναφέρθηκε στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έγιναν από την Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αλλά και την ίδια, με στόχο την ενίσχυση του χώρου της εστίασης και δήλωσε ότι θεσμικά θα συνεχίσει να στηρίζει δίκαια αιτήματα του κλάδου.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version