Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

 

Στην Κύπρο βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ως επικεφαλής της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη 18η Τουριστική Έκθεση «Ταξίδι 2015», που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Ο κ. Τζιτζικώστας είχε σήμερα κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μια σειρά από θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Μετά το πέρας της συνάντησης διάρκειας μιας ώρας, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε:

«Ενημερώθηκα από τον  Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για την πορεία εξέλιξης του Κυπριακού εν όψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στις αρχές Μαΐου, τη βελτιωμένη κατάσταση της οικονομίας της χώρας, αλλά και για την πρόσφατη αλλαγή στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Από την πλευρά μου ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα συγκριτικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το σημαντικό έργο που γίνεται στους τομείς των υποδομών και στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, παρά τις αντίξοες οικονομικά συνθήκες της χώρας. Επίσης, τον ενημέρωσα για την πολύ στενή σχέση και συνεργασία που έχουμε με τους Κύπριους πολίτες που ζουν στην περιοχή μας και τις κοινές δράσεις που αναλαμβάνουμε προκειμένου να προωθήσουμε την ιστορική σχέση, που μας συνδέει.

Επίσης, συζητήσαμε τους τρόπους εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας σε τομείς όπως ο τουρισμός, η παιδεία, ο πολιτισμός και το εμπόριο».

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version