Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

 Βραδιά λόγου και μουσικής Κυριακή 10 Μαΐου 2015 στις7:30 μ.μ -ΕΚΑΒΗ.

 

Τούτη τη χρονιά συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από το γέννηση του σημαντικότερου Έλληνα δημιουργού της λαϊκής μουσικής. Του Βασίλη Τσιτσάνη. Του μουσικού που εξέφρασε και ύμνησε μέσα από τις νότες τους καημούς και τις αγωνίες ενός ολόκληρου λαού.

Με αφορμή την επέτειο της εκατονταετηρίδας του Βασίλη Τσιτσάνη η Πιερία τον τιμά μέσα από μια εκδήλωση στην οποία συμπλέουν ο λόγος και η μουσική.

Διοργανωτές το κέντρο γραμμάτων και τεχνών του Δίου και ο εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη.

Συνδιοργανωτές ο οργανισμός φεστιβάλ Ολύμπου, ο οργανισμός παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού, πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και το βιβλιοπωλείο Νέστωρ.

Την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 στις 7:30 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο ΕΚΑΒΗ στο πάρκο της Κατερίνης, συναντώνται και καταθέτουν το σεβασμό και την αναγνώριση των μουσικών ακουσμάτων και της διαδρομής του καλλιτέχνη, ο συγγραφέας του βιβλίου ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ-αιώνιος καλπασμός, δημοσιογράφος και πολιτικός Γιώργος Λιάνης καθώς και ερευνητές του έργου του κορυφαίου Τρικαλινού μουσικοσυνθέτη.

Σκιαγραφούν και παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Λιάνη αλλά και τις πολυσήμαντες στιγμές της δημιουργικής πορείας του Βασίλη Τσιτσάνη ο φιλόλογος, ιστορικός και διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας Γιάννης Καζταρίδης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του κέντρου έρευνας μουσείου Τσιτσάνη Στέλιος Καραγιώργος και ο φιλόλογος, συγγραφέας και επιμελητής στα «Άπαντα Τσιτσάνη» Θεόφιλος Αναστασίου.

Επίσης ο συγγραφέας και πολιτικός Γιώργος Λιάνης θα αναφερθεί στο βιβλίο του, ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ-αιώνιος καλπασμός.

Η βραδιά διανθίζεται μουσικά από την ορχήστρα νέων του Δίου σε καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Πατρή και σε αφηγηματικό λόγο του ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιώργου Χανδόλια που θα διαβάσει κείμενα της αξιόλογης έκδοσης. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι τραγουδιστές Φιλιώ Σέρβου, Αλέξης Ηλιάδης και Νίκος Μπίνος. Από τη «συννεφιασμένη Κυριακή», την «Αρχόντισσα» και τόσα άλλα μοναδικά μουσικά έργα.

Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει ο Περικλής Χατζηγιάννης.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version